10–27 maj
Sarah Kläpp Teckningar, objekt
Vernissage tors 10 maj kl 10.00–14.00 (Bergkvaradagen)
Öppettider: 10–27/5 lör–sön kl 13.00–16.00

Först ut på konsthallen är konstnären och illustratören SARAH KLÄPP. Sarah bor och arbetar i Malmö. Sarah har anknytning till bygden då hon är delvis uppväxt i Getnabo. Hon avslutade sin utbildning på Serieskolan i Malmö 2011 och har efter det genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt. Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman ”What We Knew” (2015, C’est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok ”Ichabod Kvick och Järnbläckfisken” (2012, Söderström Schildt förlag).

Så här uttrycker hon sej själv om sitt konstnärskap: ”Jag söker inte i mitt konstnärskap generellt sett att uttrycka en specifik bild eller idé att kommuniceras eller en förståelse mellan mig och betraktaren. Verket blir en exorcism, känslor återfunna i ny fysisk form av tusch och papper. Jag vill att mina verk ska vara en självisk upplevelse, både för mig som konstnär och för betraktaren. Att låta betraktaren hitta sin egen meningen utifrån sig själv och inte utifrån mig.”

Sommarens utställning på Konsthallen är ”House of Cards”. House of Cards tolkar och inspireras av traditionell folklig spådomskonst och The Major Arcana från Tarot i form av teckningar, serier och Objet Trouvé verk.

För att se mer av Sarah Kläpps konstverk, illustrationer och serier besök gärna hennes hemsida: www.sardeller.se

Utställningen pågår 10–27 maj med vernissage på Bergkvaradagen.